BUDSJETTSJOKK I BYDELENE OG IDRETTEN

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Pressemelding:

«Jubel i bydelene» proklamerer Drammens Tidendes leder 5/11. Dette er så langt fra sannheten som man kan komme og må være skrevet av en som ikke har fulgt den idrettspolitiske debatten i byen særlig godt de siste årene. De 3 skolehallene er ingen nyhet, men noe bystyret vedtok i fjor – nå forskyver rådmannen alle i minst ett år. Og alle de viktige og nødvendige breddeanleggene i bydelene som stort sett hele bystyret var enige med idretten om behovet for, er skjøvet ut i en diffus 10-års-tåke, noe som er en katastrofe for byens breddeidrett og i sær bydelsidrettslagene. 

Kunstisbaner på Øren og Konnerud, byens første ishall og fotballhallen til Åssiden IF samt en påkrevet utvidelse av Konnerudhallen kan ikke vente i 5-10 år til – da dør viktige deler av lokalidretten mer eller mindre ut.

Rådmannen bryter også flere av punktene i samarbeidsavtalen med DIR som ble inngått i april, noe som vil få følger for hele avtalen og dermed for utbyggingene på Marienlyst og Berskaug. De tydeligste bruddene på avtalen og kravene fra DIR’s årsmøte er at det likevel ikke kommer penger til anlegg i bydelene samt at det sies at friidrettshallen ikke skal komme før i 2019. Sørger ikke byens politikere for å sette rådmannen på plass her, så er samarbeidsavtalen lagt død av kommunen selv, men DIR har tro på at flertallet vil stå ved sine lovnader overfor idretten.

For Drammen IR
Jan Rockstad (s) / Oddvar H. Moen (s)
Styreleder DIR / Daglig leder DIR.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram