Idretten er bekymret

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

– I går vedtok regjeringen en forskriftsendring som åpner for fem nye lotterier, hver med en omsetning på 300 millioner kroner.  Dette har vi tidligere sagt at vi er svært bekymret for, men det er det ikke tatt hensyn til. Vi har spurt om dette utfordrer selve grunnlaget for enerettsmodellen, sier idrettspresident Børre Rognlien, men det har vi ikke fått svar på.
– Vi har bedt om at regjeringen skal forsikre oss om at ESA vil godta endringene som foreslås nå, endringer som åpner for konkurranse både med og utenfor monopolet. Siden regjeringen selv er så tydelig på at enerettsmodellen ikke skal utfordres, forutsetter vi at regjeringen helt sikre på at dette ikke vil få konsekvenser.

Dersom regjeringen ønsker å tilgodese andre formål gjennom spill, forstår vi ikke hvorfor det er nødvendig å gjøre dette utenfor Norsk Tippings velprøvde system. For ett år siden skrev regjeringen til ESA at spill og lotterier måtte ses i sammenheng når det gjaldt spørsmål om enerett.  Hva har endret seg siden da?

Idrettsforbundet er også bekymret for det inntektsbortfallet som sannsynligvis vil komme. En samlet omsetning på 1,5 mrd kroner utenfor Norsk Tippings spill vil ta av overskuddet som fordeles til gode formål i Norge.  Regjeringen har ikke sagt noe om hvordan den vil finansiere dette inntektsbortfallet for idrett, kultur og humanitære formål.

– For første gang på mange år reduseres nå ventetiden på spillemidler til anlegg. Nå er det svært sannsynlig at inntektene til Norsk Tipping igjen vil bli redusert. Det vil få direkte konsekvenser for finansiering av idrettsanlegg i kommunene. Har regjeringen noen plan for kompensasjon for bortfall av anleggsbygging, spør idrettspresidenten.

Gjennom denne forskriftsendringen endres selve fundamentet for norsk spillpolitikk, for Norsk Tipping og for finansieringen av hele norsk idrett.

Se sak på idrett.no: http://www.idrett.no/nyheter/Sider/Idretten_er_bekymret.aspx.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram