Stor giverglede til NIFs flyktningfond

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Norges idrettsforbund er tildelt to millioner kroner til NIFs flyktningfond for 2017 av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).
Målgruppen for tilskuddsordningen er beboere i asylmottak over 18 år og deres familier.
Utlysning kommer  i mars 
Totalt vil rundt fire millioner kroner bli utlyst i mars. – Mange idrettslag har allerede etterspurt om når neste søknadsrunde starter med håp om å få tilskudd. Det er et enormt engasjement, sier Sverre Aarsand, rådgiver i Norges idrettsforbund.

Aarsand sier idrett er et godt virkemiddel for å skape gode mellommenneskelige møter og for å integrere enda flere i idrettslaget og i lokalsamfunnet. – Idrettens evne lokalt til å integrere og tilpasse aktivitetstilbud, skape gode sosiale møteplasser og ansvarliggjøre deltakerne kan være avgjørende investeringer for at de nylig bosatte også blir fremtidige utøvere, trenere, ledere og dommere i idrettslaget, sier Aarsand, som også skryter av samarbeidet med Fotball- og Håndballforbundet.

 

 

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram