Inspirasjon til nyskapende aktivitetsarenaer!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Drammen har hatt besøk av Lokale og Anleggsfonden ved et par anledninger, sist på Treffpunkt Drammensidretten på Ballklubbhuset. Alle som var tilstede på Ballklubbhuset var enstemmige på at det man oppnår i Danmark var ønskelig også i Drammen. Nå har KUD satt av 35 millioner til å bygge Inspirerende idrettsanlegg!  Det er i første omgang kun kommuner som kan søke på disse midlene og Drammen Idrettsråd oppfordrer Drammen Kommune til å sette i gang!

Kulturdepartementet har innført en ny tilskuddsordning til nyskapende aktivitetsarenaer. Prosjektene til danske «Lokale- og anleggsfonden» kan være en god kilde til inspirasjon for de kommuner som er interessert i å søke.

«Kulturdepartementet ønsker å bidra til nye ideer om, og etablering av nye typer anlegg for egenorganisert fysisk aktivitet. Departementet vil derfor bidra med finansiering av prosjekter som har høy funksjonell kvalitet og en utforming som kan inspirere den fremtidige utviklingen av aktivitetsanlegg, og skape nye og bedre muligheter for fysisk aktivitet» står det på departementets nettsider. Vi vil derfor tipse om Lokale og Anleggsfondens (LOA-fonden) prosjekt-sider, der du finner mange inspirerende anlegg. Selv om det kun er kommuner som kan søke dette tilskuddet, kan anleggene være til inspirasjon for flere.

Les mer:

Prosjekter hos LOA-fonden (ved å klikke på bilde på enkelte prosjektsider, vil du se flere bilder av anleggene)

Informasjon fra Kulturdepartementet

Bildet fra forsiden/søkesiden er fra «Atletikanlæg ved SDU i Odense», som vant olympisk gullmedalje for idrettsarkitektur ved IOC/IAKS Awards 2015.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram