Friidretten taper alt ved et hørings-nei.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Høringsprosessen om Marienlyst Nord handler om en plan der det er avsatt 300 millioner kroner av salgssummen til utvikling av fremtidsrettede idrettsanlegg i Drammen.  Et hørings-nei i formannskapet vil påføre idretten i Drammen et alvorlig skudd for baugen. Dersom opposisjonen, med Ap i spissen og med Venstre på laget, vedtar å si nei til å sende planen ut på høring, avslutter de samtidig samarbeidsavtalen Drammen kommune har med idretten. Det betyr at muligheten til å bruke 300 millioner kroner til nye idrettsanlegg i Drammen forsvinner. Det er friidretten i Drammen ikke glade for.

Det er en absolutt sannhet at et negativt høringsvedtak i formannskapet setter en stopper for samarbeidsavtalen mellom Drammen idrettsråd og Drammen kommune. Det får enorme konsekvenser for svært mange: Det vil ikke komme tre nye aktivitetsflater i en ny idrettshall på Marienlyst. Det vil ikke finnes midler til å bygge en ny, moderne friidrettsbane og friidrettshall på Berskaug.

Resultatet er at det forventede idrettsløftet forsvinner. Det betyr at idretten i Drammen totalt sett rykker tilbake til start, og vel så det, i arbeidet med å oppgradere sine anlegg til bærekraftig standard for fremtidens idrettsutøvere over hele byen. Friidrettsklubbene i Drammen mister muligheten til å trene på et topp moderne utendørsanlegg på Berskaug, ferdig rigget til store nasjonale mesterskap. Klubbene mister også muligheten til å trene innendørs i friidrettshallen som planen forutsetter skal bygges sammen med en utvidet Berskaughall. I utviklingsavtalen om Marienlyst er det forutsatt at det skal bygges en midlertidig Friplass når utbyggingen starter. En friplass er et flott rekrutteringsanlegg som friidretten vil miste muligheten til å bruke hvis det ikke blir noe av Marienlystplanene.

Dersom politikerne i Drammen sier nei til å sende planen ut på høring står friidretten dermed igjen med en trøstegevinst i en sak der de kunne vunnet toppgevinsten nesten alene. Det bekymrer oss.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram