Avduking minnebauta THORLEIF HAUG

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Bli med for å hedre Thorleif Haug, viktig innledning til hundreårs markeringen 2024 i Norge, hvor vi samarbeider tett med Chamonix, Frankrike. Alle som registrerer seg ved oppmøte, er med i trekningen av en tur «I Hauerns fotspor» fra Haugstua til Chamonix, pluss andre hyggelig premie.

Program

Svært mange, mener faktisk Thorleif Haug er Lier og Drammens «største idrettsstjerne» gjennom tidende. Uansett, vant Hauern, Norge sin tre første vinterolympiske gull i Chamonix 1924.
Thorleif Haug (1894 – 1934) var en meget populær, høyt aktet og respektert idrettsmann fra Lier, hvor han var født og bodde storparten av sitt liv. 1924 fikk han ny jobb og nytt bosted i Drammen. Han vant svært mange seiere, konkurrerte for Lier skiløberforening og for Drafn, Drammen. Tilhørigheten og entusiasmen for Lier, Drammen og marka var svært viktig for patrioten Hauern.

Thorleif Haug ble populært kalt «røyskatten» av sine konkurrenter, Skikongen og Hauern av folket. Eneste utøver i hele verden som har hele seks (6) seiere på 50 km i Holmenkollen samt hele ti kongepokaler pluss at han vant Norge sine TRE (3) første vinterolympiske gullmedaljer, Chamonix, Frankrike i 1924. Tre individuelle gull; 50 km, 18 km og kombinert i et og samme OL. Fantastisk!
Thorleif Haug er svært godt kjent internasjonalt og hos mange i Norge. Det antydes, på flere måter at han som person var «forut for sin tid» og levede i pakt med naturlig bærekraft. Han var en svært omtenksom og raus person som delte mye med mange. Derfor starter vi nå et Thorleif Haug stiftelse og fond, hvor overskuddet går tilbake til idretten og ungdomsrekruttering. Lanseres 29.09.2022.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram