Kulturminister Anette Trettebergstuen på besøk i Drammen!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

I dag 12. 05 var kulturminister Anette Trettebergstuen på besøk i Drammen, nærmere bestemt på Gulskogen hos Strømsgodset IF. Bakgrunn for besøket var å høre mer om modellen Aktive Lokalsamfunn.

Tilstede var Ordfører Monica Myrvold Berg, Hovedutvalgsleder for kultur, idrett og frivillighet, Sølvi Brandt Bestvold, fylkesordførerkandidat Mons- Ivar Mjelde, Strømsgodset IF, Jasmin Kvinnenettverk, Drammen idrettsråd og gjester.

Ordføreren ønsket velkommen og innledet med å fortelle om den strategiske satsningen på Aktive Lokalsamfunn i Drammen.

Videre fikk delegasjonen et historisk tilbakeblikk på hvordan det hele startet, forankring og felles målsetting, Aktive Lokalsamfunn fra prosjekt til strategisk modell og kommunens enstemmige vedtak mot å finne en varig bærekraftig finansieringsmodell.

De fikk høre om samarbeidet mellom skole og idrettslag, tidlig innsats med lek og bevegelsesglede i barnehage, Aktiv Senior/60+, lavterskel og gratistilbud, E-sport som både inkludering- og læringsarena, utdannelse av ungdommer som aktivitetsledere, åpen hall, mangfold og inkluderingstiltak.

Det ble også formidlet en raus og inkluderende delingskultur i de frivillige organisasjonene for å finne gode løsninger for å styrke fellesskapet og samholdet i nærmiljøet.

Daglig leder i Strømsgodset og koordinator for «Ekte Kjærlighet på Gulskogen»,Ingvild Juvkam Dyve kunne fortelle om samarbeid med blant annet Jasmin kvinnenettverk, etablering av  bydelskafe, teaterforestilling, idrettskontaktens rolle og ferietiltak. Samfunnsutvikler i Strømsgodset Toppfotball, Lars Petter Eggen var en tur innom for å fortelle om gatelaget, Blåtimen og gåfotball for senior før han hastet videre til gatelagets trening.
Seniorforsker Yngve Carlsson bidro med kunnskap om sivilsamfunnets og idrettens rolle i Drammen.
Drammen idrettsråd takker alle for en inspirerende dag, og en spesiell takk til Strømsgodset IF for godt planlagt arrangement og nydelig bevertning. Takk også til kjøkkenpersonalet

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram