Samarbeid skaper idrettsglede for ungdom i Drammen

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

DBKKonnrudIL_logoDHKDIR_Ny logo

2 oktober åpnes dørene i Drammenshallen for ungdomsskoleelever. Da skal tenåringer fra hele distriktet få boltre seg fritt på de 7.500 kvadratmeterne. Og ungdom selv er aktivitetsledere.Det blir håndball, fotball, volleyball, basketball, badminton, friidrett og aktiviteter i speilsalen, for å nevne noe.I tillegg kommer klubber som driver med brasiliansk jiu-jitsu, bueskyting og cricket.

Men ikke minst er det kjøpt inn digre hoppemadrasser og bumperballer.

– Dette skal være et lavterskeltilbud, der ingen skal oppleve prestasjonsangst. Målet er at det skal være moro å bevege seg, og at ungdom kan være sosiale og aktive sammen på tvers av bakgrunn og sosial status, sier Nina Marheim Sørsdal, som både er aktiv i IL Ros og styremedlem i DHK.

Samfunnsansvar

I alderen 13–16 år er frafallet i idretten stort. Med dette tiltaket håper og tror arrangørene noen kan bli interesserte og motiverte til å være mer aktive.

– Fysisk inaktivitet er en av vår tids største helseutfordringer. Ungdom bruker mer og mer tid foran skjerm. Vårt tilbud vil være et bidrag til å gi unge bedre helse og gode mestringsopplevelser, men mest av alt håper vi at ungdommen synes at dette er gøy, sier Sørsdal.

Åpen hall er et samarbeid mellom DHK, Konnerud IL og DBK. Klubber som ønsker å ta mer samfunnsansvar. De vil samarbeide om å skape gode, gratis aktivitetstilbud til ungdom.

Med seg på laget har de også Drammen idrettsråd og fylkeskommunen, samt at skoleledelsen sentralt i Drammen stiller seg bak opplegget.

Valgkampen er over, men folkehelse er noe Kristin Ørmen Johnsen brenner for. Hun sitter i helsekomiteen på Stortinget.

Da hun hørte om Åpen hallprosjektet, tok hun turen innom for å høre mer.

– Fysisk aktivitet er også bra for psykisk helse. Tiltak som dette, som er lavterskeltiltak og gratis, er noe alle kan være med på, sier Ørmen Johnsen.

Hun har tro på ufarlige lavterskeltilbud for å få med alle. Et sted der man ikke trenger forkunnskaper og alle kan delta på egne premisser.

Hun skryter av prosjektet og hvordan samarbeid på tvers funker. – Her er det gode samhandlingsmodeller mellom det offentlige og det frivillige, sier hun.

Drahjelp

IL Ros og DBK har erfaringer med åpen hall og UFO (Ungdoms fritidsordning). Nå bruker de av hverandres erfaringer og lager et stort arrangement i høstferien. Med drahjelp på 50.000 kroner fra Drammen idrettsråd får de kjøpt inn utstyr.

Dette er et av inkluderingstiltakene til idrettsrådet, sier Oddvar Moen.

Neste arrangement blir 27. november.

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram