Rosa ingen hinder

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Drammen Idrettsråd har siden 2002 jobbet med ulike typer inkluderingsarbeid via idretten. Jentesatsingen i  klubben Drammen Strong er en av prosjektene som har fått innvilget støtte. Drammen Idrettsråd er stolte av klubben som jobber målbevisst med jentesatsningen «Supergirls», med Tommy Simonsen i spissen.

De fleste tenker jo på inkludering av barn med innvandrerbakgrunn når man snakker om inkluderingsarbeid, men vi har jobbet bevisst med å inkludere jenter i fotballen– også fordi vi tror det på sikt vil føre til at jenter med innvandrerbakgrunn blir med.Guttene er jo med allerede, sier Simonsen, som for øvrig mener at fotball er en veldig god arena for integrering – både for gutter og jenter.

Jeg tror det er litt av suksessoppskriften,at vi trener med guttene. Da er vi alltid nok på trening og det bidrar til et godt sosialt miljø både her og på skolen.

 Tommy Simonsen, trener i Drammen Strong, sier at for jentene, er det sosiale kanskje vel så viktig som selve fotballen. Denne filosofien får vi umiddelbart bekreftet når vi huker tak i fem av rosaspillerne på gresset. De er et levende eksempel på ordtaket «Tap og vinn med samme sinn».  Å ha det gøy, det er det som er viktig, stråler Isabell Bjerke(6), Sanne Amundsen Melstveit (6) og Mile Norbakk (6).Og så er det ikke så viktig om vi taper eller vinner. Jentene har foreløpig ikke så lang fartstid på banen, men at det er kjempegøy å få ballen og skyte på mål er de skjønt enige om. Trener Simonsen kan dessuten herved beroliges. Det blir ikke tomt i jente-rekkene med det første:  Hvor lenge jeg skal spille fotball? Kanskje sånn tusen milliarder år? sier Isabell strålende før hun igjen gir seg guttene på banen kamp om ballen.

 

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram