Inkludering av flyktninger i idretten

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Frivillighetens innsats for flyktningene fra Ukraina (idrettsforbundet.no)

Aktiviteter som foregår utenfor mottaket, er godt egnet til å skape kontakt med personer i lokalmiljøet. Et miljøskifte bidrar også til å bryte opp monotonien i mottakstilværelsen og fungerer helsefremmende.

I Ukraina er idrett stort sett organisert gjennom skole med idrettstimer. Det kan derfor være ukjent med aktivitet etter skoletid. Aktivitet gjennom Aktive Lokalsamfunn og skole/idrettslagssamarbeidet vil være gjenkjennbart for barn og unge når de starter opp skole. Til informasjon er det velkomstklasser på Åssiden v/Kjøsterud, Krokstadelva v/Eknes, Tangen, Solberg skole og Gulskogen. Fra 1. august er det planlagt velkomstbarnehager.
De mest utbredte idrettsaktiviteter i Ukraina er: Fotball, håndball, løp, bordtennis, dans og kampsport.

Betaling av kontingent og treningsavgift for flyktninger:
Idrettslag kan registere medlem og kontaktinfo i godkjent medlemssystem. Norges idrettsforbund har besluttet at idrettslag kan betale medlemskontingent på vegne av flykninger i en tidsbegrenset periode, inntil annet er bestemt. Betaling av kontingent/treningsavgift skal skje ved en identifiserbar betalingstransaksjon, dvs at det skal utstedes en faktura pr medlem via medlemssystemet. Ytterligere informasjon i uke 18.

Drammen Kommune har foreløpig bekreftet at de dekker utgifter tilknyttet ordinær idrettsaktivitet gjennom Fritidskortet.

Drammen idrettsråd vil følge opp med informasjon om ulike støtteordninger gjennom NIF, IMDI, Lottstift etc.

Forbundsstyret i NFF har opprettet et flyktningfond som norske fotballklubber kan søke om midler fra. Totalt 1 million kroner skal tildeles klubber som legger til rette for aktivitet for flyktninger. Følg link: NFF oppretter flyktningfond – Norges Fotballforbund

For informasjon om politiattester, forsikringer, inkluderingsverktøy samt annen viktig informasjon i forbindelse med flyktningkrisen: Inkludering av flyktninger (idrettsforbundet.no)
Forsikringer (idrettsforbundet.no)


Se opptak av Webinaret 27.04, oppfølging av flyktninger følg link: Webinar: Idrettens oppfølging av flyktninger (idrettsforbundet.no)

FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram